Aanmeldprocedure

Plaatsing op onze school is mogelijk voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Kinderen kunnen worden aangemeld vanaf de geboorte. Dat noemen we een vooraanmelding. Als uw kind 3 jaar wordt, zetten wij deze aanmelding om in een inschrijving. Momenteel zijn er wachtlijsten voor kinderen geboren in 2014, 2015 en 2016. Om zeker te zijn van een plaats is het belangrijk om zo vroeg mogelijk een vooraanmelding te doen. Voor zij-instromers geldt een andere procedure. Klik hier voor meer informatie over de aannameprocedure.

Inschrijven kinderen jonger dan 4 jaar
Na de rondleiding kunt u, als u dat wilt, aangeven dat u uw kind wilt inschrijven op de Apollo 11. Dit kunt u doen door het digitale aanmeldformulier van onze website te downloaden, in te vullen en ondertekend aan ons op te sturen of te mailen. Hiermee geeft u aan dat u een plekje op de Apollo 11 voor uw kind wilt reserveren. U ontvangt dan binnen 2 (werk)weken bericht of uw kind een plekje kan krijgen of op een wachtlijst wordt geplaatst. Indien er een plaats gereserveerd wordt voor uw kind, ontvangen u vanaf dat moment ook onze nieuwsbrieven. Daarmee blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen op onze school. Ouders waarvan de kinderen op de wachtlijst staan, kunnen de nieuwsbrieven op de website downloaden.

Rond de derde verjaardag van uw kind ontvangt u van ons een vragenlijst over de ontwikkeling van uw kind. Door deze vragenlijst in te vullen en naar ons terug te sturen, bevestigt u de aanmelding. Als wij de vragenlijst hebben ontvangen wordt de aanmelding definitief een inschrijving. U ontvangt van ons een bevestiging.

Ongeveer 6 tot 4 maanden voordat uw kind vier jaar wordt, ontvangt u van ons een boekje met informatie hoe de eerste kennismaking verloopt, hoe het wennen gaat en hoe de eerste schoolweken er uit zien. Uw kind start officieel bij ons op school vanaf de vierde verjaardag.

Is uw kind nog niet zindelijk? Dan mag een basisschool uw kind weigeren. In overleg met de huisarts en  de school kunt u hiervoor een oplossing zoeken. Het is belangrijk dat uw kind zo snel mogelijk zindelijk is, zodat het alsnog kan meedoen op school.

Indien er sprake is van een fysieke en/of verstandelijke handicap zal, in overleg met de ouders, bekeken worden of onze school geschikt is om het kind met succes onderwijs op de Apollo 11 te laten volgen.

Ouders die geïnteresseerd zijn in onze school kunnen zich aanmelden voor een rondleiding. Deze wordt komend schooljaar 6 x georganiseerd. Voor meer uitgebreide informatie over de school kunt u de schoolgids downloaden.
De rondleidingen zijn van 9.00 – 10.00 uur. Klik hier voor de data van de rondleidingen in 2018-2019. Aanmelden voor één van deze rondleidingen kan telefonisch 030-6662577 of per mail naar onze conciërge Marscha Middelkoop.